Norsk kör framför Syrisk Ortodoxa hymner i Örebro

Bilden är tagen från syrianska föreningen i Örebros marknadsföring på Facebook

Den internationellt erkända norska kören SKRUK kommer till Örebro lördagen den 7 februari för att framföra syrisk ortodoxa hymner i en konsert.

SKRUK är en norsk kör som under sin aktiva period på över 40 år har släppt över 20 album och uppträtt på många platser i världen. Kören har bland annat uppmärksammats för att de gjorde en musikalisk, kyrklig och andlig resa till det syrianska (arameiska) hemlandet Turabdin. Det gick i norsk tv att följa när de spelade in en musikskiva i Mor Gabriel, Aynverdo och Mor Augin. Det som gjorde starkast intryck på den norska kören under resan var när när de sjöng Fader Vår på Jesus egna modersmål, arameiska.

Den internationellt erkända kören kommer nu under ett uppträdande i S:ta Maria Syrisk Ortodoxa Kyrka i Örebro den 7 februari att framföra hymnerna som de spelade in under sin resa. De kommer även att besöka Syrianska föreningen i Örebro dagen efter för att möta intresserade medlemmar.

Föreningen upplever att det är ett stort intresse kring evenemanget som bland andra Bilda och Syrianska-Arameiska Ungdomsförbundet (SAUF) är medarrangörer till och man uppmuntrar även personer utanför Örebro till att ta sig dit.