SAUF: Vi är en del av 5 procent

Syrianska-Arameiska Ungdomsförbundet (SAUF) deltog i Armeniska riksförbundets demonstration för Seyfo och förbundets generalsekreterare talade.

I onsdags var det årsdagen för folkmordet 1915 i det osmanska riket som man på syrianska (arameiska) kallar Shato d’ Seyfo: Svärdets år. Armeniska riksförbundet arrangerar årligen en demonstration på Sergels Torg i Stockholm och i år bjöds SAUF in för att delta. Förbundets Generalsekreterare Jacob Harman var en av talarna för dagen och han belyste såväl politikers svek i frågan som turkiska statens förnekelse.

SAUF har under dagarna i samband med årsdagen drivit en kampanj för att belysa folkmordets brutalitet där de använder hashtaggen #5procent. Med det syftar förbundet till det faktum att enbart 5% av Turkiets kristna befolkning fanns kvar i landet efter folkmordet, där resten mördades eller fördrevs.

VI UPPSKATTAR OM NI HJÄLPER OSS ATT DELA DETTA BUDSKAP!Idag är det 104 år sedan folkmordet som på syrianska…

Publicerat av Syrianska-Arameiska Ungdomsförbundet – SAUF Onsdag 24 april 2019

Hela Jacob Harmans tal finns att se här nedan på SAUFs Facebooksida:

Här kan ni se hela vår generalsekreterare Jacob Harmans tal under dagens demonstration! Dela gärna det vidare för att bidra till kampen för upprättelse!Vi tackar David Dag som filmade och tackar ännu en gång Armeniska riksförbundet i Sverige som bjöd in oss till demonstrationen!Vi är en del av de #5procent som överlevde.#syrianer #syrianska #syriac #aramèer #arameiska #aramean #arameangenocide #sayfo #seyfo #aghet #genocideSyrianska Riksförbundet i Sverige Syrisk Ortodoxa Kyrkans Ungdomsförbund (SOKU)SocialdemokraternaMiljöpartiet de grönaVänsterpartietLiberalernaCenterpartietModeraternaKristdemokraternaSverigedemokraternaStefan LöfvenMargot WallströmIsabella LövinJonas SjöstedtJan BjörklundAnnie LööfUlf KristerssonEbba Busch ThorJimmie ÅkessonAftonbladetExpressenSvenska Dagbladet – SvDDagens NyheterLänstidningen i SödertäljeSVT Nyheter Södertälje

Publicerat av Syrianska-Arameiska Ungdomsförbundet – SAUF Onsdag 24 april 2019