Durmaz får allt större förtroende i landslaget

Jimmy Durmaz syns här som andra från vänster i mittenraden, mellan Sebastian Larsson och Kim Källström.

Jimmy Durmaz som förra året spelade en avgörande roll i Olympiacos ligaseger förra året har stort förtroende av Erik Hamrén. Idag spelade han hela matchen mot Ryssland och assisterade till Sveriges omdiskuterade och bortdömda mål.

Jimmy Durmaz har vid 26-års ålder ett CV som ytterst få fotbollsspelare med syriansk (arameisk) bakgrund. Förutom framgångarna på klubblagsnivå i Malmö FF, Genclerbirligi och Olympiacos så har han sedan en tid tillbaka varit en av det svenska landslagets offensiva spelare. Han har där konkurrerat och fått en del speltid men vid de senaste samlingarna har förbundskaptenen visat stort förtroende för Jimmy, och han har varit en av de spelare som tagit emot mest beröm av media.

Idag startade Jimmy bakom den svenska stjärnan Zlatan Ibrahimovic och spelade hela matchen mot ett Ryssland som till slut lyckades vinna med 1-0. Ställningen kunde dock ha blivit 1-1 efter att Andreas Granqvist satte bollen i nät efter ett inlägg från just Jimmy Durmaz, men domaren dömde bort målet då Pontus Wernbloom ansågs störa spelet.

Det svenska fotbollslandslaget har på tisdag en ödesmatch mot Österrike som väntar och det återstår att se huruvida Durmaz är en av de som leder lagets offensiv. Örebroaren som alltid har burit landslagströjan med stolthet är även stolt över sina syrianska (arameiska) rötter, där han bland annat sagt följande om Syrianska FC under sin tid i Malmö FF:

”Jag ska inte ljuga: jag älskar att se deras matcher. Det är mitt folks lag. Jag älskar dem”