Daniel sprang marathon för att uppmärksamma folkmord

Syrianen (araméen) Daniel Yacoub sprang Stockholm Marathon för att uppmärksamma Seyfo och hedra folkmordets offer.

Förra året deltog Aram Baryamo i Stockholm Marathon för att uppmärksamma folkmordet på det syrianska (arameiska) folket, känt som Seyfo. Trots Arams vilja att delta igen så var en långvarig skada ett hinder för honom att delta igen med samma budskap som året innan.

Vid startskottet stod däremot en annan syriansk (arameisk) långdistanslöpare vid namn Daniel Yacoub redo för att uppmärksamma Seyfo, där uppskattningsvis en halv miljon syrianer (araméer) mördades i Turkiet under osmanska rikets sönderfall 1915.

Daniel som har fyra Marathon bakom sig är en flitigt idrottsman som även har sprungit korta distanser. På plats för att stötta Daniel var Arameiska Demokratiska Organisationen, som förutom tröjan och flaggan på Daniels kropp hade tryckt paroller och andra skyltar med texten ”Uppmärksamhet för folkmordet på det Arameiska folket – aldrig glömma – alltid hedra.

För Daniels del blev det en sluttid på 5 timmar på de 42 kilometerna. Årets Stockholm Marathon var den 39 upplagan i följd, och antal deltagare var 16.800 löpare från 94 länder.