Hur antirasism blir rasism när man pratar jul

Här har vi ett exempel på faktafel, enligt Silvia Joseph. "Det enda vi vet om julkrubban är att Jesus familj var judar och flyktingar. De vise männen var från Fjärran Östern. Punkt. Ingenstans står det om de vise männens etnicitet eller nationalitet. Står inget om varken araber eller afrikaner", säger Silvia Joseph.

Silvia Joseph reagerar på hur julen har blivit en fråga om invandring.  Om hur antirasism blir rasism. ”Låt julen få vara just jul”.

Är så trött på detta. I år har jag tappat en stor del av julens budskap. Jag är‪ ‎invandrare‬ (tydligen ses jag som så trots att jag är född i Sverige) och jag ser med glädje att det finns en diskussion kring invandringsfrågan och främlingsfientlighet. MEN alla ni som tar upp den frågan under en religiös högtid är så in i helskotta arroganta mot just en stor del av invandrarna. Kärlek är självklart en jätteviktig fråga för bland annat oss kristna eftersom det är en del av det kristna kärleksbudskapet, men snälla, kidnappa inte vår högtid.

Denna jul har vi bland annat sett Bengt Magnusson framföra TV4:s julhälsning där hela hans budskap går ut på att lyfta fram hur vår “svenska jul” inte alls är‪ ‎svensk‬. Vi vill prata om ‪‎mångkulturalism‬ under jul. Inte om varför vi firar jul. SVT väljer Gina Dirawi till julvärd. En ung dam som upprepade gånger skrivit allvarligt antisemitiskt innehåll på sin blogg. Men sen bett om ursäkt när det uppdagades och hennes karriär inom public service var på uppgång. Låt oss inte gå in på hur vi godtog hennes ursäkt men inte Louise Andersson Bodins ursäkt efter hennes upprepade rasistiska‬ uttalanden (hennes karriär är helt död nu). Att välja någon som upprepade gånger uttryckt vidriga‪ ‎antisemitiska‬ åsikter till julvärd är sårande för någon som firar jul till minne av Jesusbarnets födelse. Jesus var nämligen jude.

På tal om detta. Vad är det för fel på er som helt vill förneka varför vi började fira just jul? Ja, visst kan det vara så att vi tog just firandedatumet ur en hednisk högtid som fanns redan då. Men hur högtiden utformats och dess syfte är helt kristet. Att försöka skriva om det till en slags revision där allt bygger på hednisk tro och masskonsumtion är också en stor skymf mot en stor invandrargrupp. Var är alla som ska stå upp för oss kränkta invandrare då? Nej just det, det är ju ni som är delaktiga i denna kampanj.

För att förtydliga, jag vill absolut inte att någon ska påtvingas någon av religionerna! Men snälla, låt oss ha våra högtider så länge de inte skadar någon. Det ger oss en inre ro och harmoni. Det kan ni väl unna oss?

Man ska få fira sin Hannukka‬, ‪‎Ramadan‬ eller ‪‎Diwali‬ utan att högtiden kidnappas! Utan att ni hela tiden ska trycka på att vi är invandrare. För det är precis det ni gör när ni ska markera att ni inte är rasister/är toleranta under våra högtider. Ni tar bort värdet på något som är högst värdefullt för oss. Ni låter oss inte fira våra högtider och minnas deras syfte utan ni trycker på att vi är invandrare. Det är attributen ni lägger på oss under högtiderna. Tack för det.