Syrianska riksorganisationer: Det är med blandade känslor vi firar julen

Julen är här. Men det är med blandade känslor vi firar denna högtid och välkomnar in det nya året. Det skriver Syrianska Riksförbundet och Syrianska-Arameiska Ungdomsförbundet i sin årliga julhälsning.

I 130 länder förföljs och trakasseras kristna enbart för att de är kristna. Mest skrämmande är utvecklingen i stater som Syrien, Egypten, Nigeria och Sudan. I Mellanöstern där kristendomen föddes, de kristnas urhem, är förföljelsen av de kristna alarmerande. Media tiger om situationen och uppmärksammar inte dessa orättvisa och omänskliga förhållanden som en stor grupp människor genomlider. Många kristna syrianer (araméer) har ingen möjlighet att fira denna jul då de befinner sig på flykt från Mellanöstern eller lider av krig, sorg eller fattigdom. Och för de som är kvar firas julen med försiktighet, om alls.

Julens budskap handlar om Jesus kärleksfulla och ödmjuka inställning till mänskligheten då han var beredd att offra allt för att komma ner till jorden och frälsa mänskligheten. I dessa tider förväntas det även av oss att i kärlek och givmildhet ge vidare till andra behövande. De flesta av oss lever i överflöd och har möjligheten att förändra människors liv. Låt oss ta den chansen och skänka ljusglimtar för våra syskon som befinner sig i mörker och oro.*

Vi vill tacka alla våra medlemmar för ännu ett år med stöd, uppmuntran och kärlek till sina folkvalda organisationer. Vår förhoppning är att det nya året blir ett välsignat år för alla syrianer (araméer) världen över samt framgångar för våra organisationer. Vi vill passa på att önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Syrianska Riksförbundet (SRF)
Syrianska-Arameiska Ungdomsförbundet (SAUF)

* Vill man göra en donation som hjälper vårt folk i Mellanöstern så kan man skänka en valfri slant via http://www.wca-ngo.org/support?view=donation till World Council of Arameans (Syriacs) (WCA). WCA innehar särskild rådgivande status hos FN men behöver all finansiell hjälp de kan få för att kunna fortsätta att hjälpa vårt folk i Mellanöstern.