SFC klarade kontraktet – men Valsta åker ur

Valsta syrianska spelade sin sista match i division 1 för den här gången.

Syrianska FC kunde igår säkra sin plats i superettan då de besegrade Husqvarna. Valsta Syrianska lyckades dock inte hålla sig kvar i division 1 norra, den serie som Özcan Melkemichels lag AFC United vann.

Redan i september i år fick vi se hur Örebro Syrianska IF klättrade en division i seriesystemet då de blev klara för ett avancemang till division 2. Nu kan Syrianska FC från Södertälje andas ut då de efter 1-0 segern mot Husqvarna igår håller kvar sin plats i superettan.

– Jag hälsar allihopa och tackar för stödet vi fått under årets gång. Jag tackar även kritikerna som försökt leta och hitta fel i vårt arbete. Men sånt gör mig bara större och mer ivrig att arbeta för de rödgula färgerna. Det finns gott om folk som stöttar oss och tror på oss, vilket jag är tacksam för. Vi kör vårt race och de får köra sitt race helt enkelt, sade lagets huvudtränare Zvezdan Milosevic till Syrianskafc.com

Valsta Syrianska har inte haft en bra säsong i division 1 norra i år då de slutligen hamnade på nedflyttningsplats till division 2. Det avgjordes i sista matchen då Valsta Syrianska under ett antal minuter var över sträcket med en ledning mot Huddinge, men som sedan blev en 2-1 förlust. Samtidigt så vann den syrianske (arameiske) tränarprofilen Özcan Melkemichel samma serie och förde därmed upp sitt AFC united till spel i superettan.

Özcan har dock uttalat sig i media om att det inte är säkert att han blir kvar i klubben då han vill utvärdera sina alternativ. Väljer han däremot att stanna kvar så kommer han att möta Syrianska FC nästa år, det lag han varit starkt förknippad med och som han förde upp till superettan och sedan allsvenskan.