Syrianskan Ranja Varli ordnade SM-guldet

Det blev ett dramatiskt avgörande i innebandyfinalen där syrianskan Ranja Varli till slut avgjorde finalen!

Det var dramatiskt mellan Djurgården och Kais Mora när damernas SM-final i innebandy avgjordes inför 8 839 åskådare under lördagen. Det såg ut som om Kais Mora skulle gå mot seger när Silvana Nötzli gjorde 5-4 med bara några minuter kvar att spela. Men Ranja Varli spelade fram Moa Tschöp som ordnade en kvittering som innebar förlängning. Och där skulle Ranja Varli få huvudrollen med sitt mål som avgjorde finalen med 6-5 i Malmö Arena. När Bahro ringer upp henne berättar hon om avgörandet med fansen i bakgrunden som vrålar av segerglädje.

– Jag missade några lägen i matchen och det var störande. Men lagkamraterna peppade mig och till slut fick jag in bollen som avgjorde finalen och gav oss vårt andra SM-guld. Det känns så jäkla skönt nu och helt ofattbart, säger guldhjälten till Bahro Suryoyo.

Ranja Varli hade extra stöd på läktarna i form av en buss full med rödgula supportrar från Södertälje på plats i arenan. Efter slutsignalen viftade hon stolt med syrianska flaggan på sina axlar till publikens jubel.

– Stödet från nära och kära betyder hur mycket som helst för mig. De har funnits där för mig under hela säsongen och SM-guldet tillägnas dom, säger Ranja.

Och enligt Ranja Varli vann rätt lag finalen.

– Vi var starkare än dom mentalt och har ett starkare lag.

Men SM-guldet är bara ett delmål för Ranja, hon siktar längre än så.

– Jag vill satsa på att ta en plats i landslaget. Sverige har riktigt bra spelare så det blir svårt, men så småningom hoppas jag få chansen. Men just nu är det bara klubblaget som gäller, avslutar hon till Bahro Suryoyo.