Anlagd brand i Syrianska-Arameiska Ungdomsförbundets kansli

Bilden visar de mycket omfattande skadorna som den misstänkt anlagda branden orsakat.

Tidigt på morgonen väcktes representanter för Syrianska-Arameiska Ungdomsförbundet (SAUF) av Södertäljes räddningstjänst som meddelade att det brunnit i förbundskansliet. En brand som enligt polisen verkar vara anlagd.

SAUF:s förbundskansli i Södertälje fungerar som navet för all den verksamhet som förbundet driver själva och tillsammans med andra samarbetspartner, i och utanför samma kontorsbyggnad. Oerhört många ungdomar från hela landet har under åren varit verksamma där för förbundet och en samlad redovisning för alla lokalföreningarna från dess grundande till idag har alltid funnits i hyllorna. Med en stege utanför fönstret till kontoret är det en mycket skadad lokal som inte är sig lik.

Södertäljes räddningstjänst väckte tidigt i morse representanter för förbundet och förklarade att en omfattande brand släckts och att SAUF:s kansli var det enda som drabbats. Polisen som befann sig på plats var tydliga med att allt pekar på en anlagd brand, med anledning av en stege som står utanför ett uppbrutet fönster.

SAUF:s ordförande Jonathan Varli hade följande kommentarer till Bahro Suryoyo om händelsen:

– Det ligger ofantligt många timmars ideellt slit från ungdomar över flera års tid i det kontoret som någon av någon anledning ville bränna upp. Det är en arbetsplats för vår personal och huvudkvarter för alla syrianska (arameiska) ungdomar i landet. Det är med det sagt oerhört beklagligt, men jag vill poängtera att vi kommer att fortsätta att arbeta för det vi tror på och stå upp för vad som är rätt. Det kan varken en brand eller andra hot hindra.