Framtidens ledare möts i Södertälje

18-22 augusti samlas ungdomar från Tyskland, Holland, Schweiz och Sverige i Södertälje. Under dessa dagar kommer man få specialutbildning i ledarskap, få se derbymatchen mellan Syrianska-Assyriska, delta i kulturella evenemang och lära känna andra syrianer (araméer).

Årets study session arrangeras som alltid av World Council of Arameans (WCA) Youth Academy och denna gång i samarbete med Syrianska-Arameiska Ungdomsförbundet (SAUF) Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet (SAAF) och Syrisk Ortodoxa Kyrkans Ungdomsförbund (SOKU).

Utbildningens deltagare ankom under gårdagen till Södertälje och spenderade aftonen tillsammans för att lära känna varandra inför utbildningen under dessa dagar.  De 34 ungdomarna som deltar kommer att ha ett fullspäckat schema och förhoppningen är att deltagarna ska fortsätta vara aktiva i organisationerna för det syrianska (arameiska) folket.wcaya

– Detta är en fantastisk möjlighet för alla som deltar att lära känna nya vänner, lära sig om sin identitet och ledarskap och få nya perspektiv på hur vi kan arbeta för vårt folk. Tidigare ”study sessions” som har arrangerats har gett goda resultat när det gäller att inspirera och fånga ett större intresse hos deltagarna, där flera av dessa faktiskt är ledare i våra förbund idag, säger Rebecka Halef som är en av de ansvariga för utbildningen i Sverige.

Förutom de kunniga föreläsarna och ledarna under dagarna kommer företrädare från WCA:s styrelse och FN-team att närvara för att berätta om det arbete de har utfört under många år i FN och intressanta ämnen. Det hela programmet finns att se HÄR.