Barn bland dödsoffer i attacker mot Aleppo

Den historiska staden Aleppo som är Syriens största har varit oerhört drabbad av det syriska inbördeskriget och utsattes igår för dåd med civila mål. Fria syriska armén har med ett urskiljningslöst bombade mot områden under regeringens kontroll dödat och skadat hundratals de senaste dagarna. Kristna kvarter har drabbats hårt och även barn har fallit offer.

Aleppo har historiskt sett haft många syrianer (araméer) och andra kristna i staden, med särskilda kvarter där många har bott. Staden som har varit en av de värst drabbade under kriget står till stor del i ruiner och många civila har dött till följd av striderna. Under gårdagen har det inte varit tal om någon vapenvila då minst 19 personer ska ha dött och 120 skadats under attacker som utförts av fria syriska armen mot områden styrda av regimen.

Området Sulaymaniyah, vars befolkning utgörs till störst del av syrianer (araméer) och andra kristna minoriteter drabbades hårt och minst 8 barn ska ha funnits bland de civila som mist sina liv. Den Syrisk Ortodoxa kyrkans patriark mor Ignatius Aphrem II besökte förra månaden staden för att skänka hopp om en tryggare framtid för sin församling i staden, vars biskop kidnappades för tre år sedan.