Bistånd från tyska Utrikesdepartementet säkrat av WCA

I november 2014 skrev Bahro Suryoyo om hur World Council of Arameans (WCA) tillsammans med det Arameiska Riksförbundet i Tyskland öppnat upp en direkt väg för bistånd genom det tyska utrikesdepartementet till de drabbade i Syrien. Nu har de även lyckats säkra ett bistånd till de drabbade i Irak.

Resultatet får anses vara oöverträffat när det gäller humanitär ekonomisk hjälp från någon tidigare syriansk (arameisk) organisation.  Det tidigare biståndet har varit till stor hjälp för syrianska (arameiska) familjer i Syrien och det är en stor bedrift som Syrisk Ortodoxa kyrkans patriark Mor Ignatius Aphrem II varit mycket tacksam för gentemot organisationen.

Humanitärt bistånd till det syrianska (arameiska) folket i Irak kommer nu att ges på samma vis av den tyska regeringen från juli till December. Arbetet för att detta skulle drivas igenom startade för 10 månader och det slutliga beslutet om att det blir verklighet har nu kommit.

WCA beskriver det som fantastiska nyheter för de som bor kvar i hemlandet med hänvisning till det arbete de tillsammans med det arameiska riksförbundet i Tyskland arbetat hårt för 2,5 miljoner euro i bistånd som skickades direkt för att hjälpa de drabbade i Syrien .

”I den nya Sayfodokumentären framstod det enligt vissa som omöjligt att några av Tysklands ministrar i november 2014 skulle lyssna till vår begäran om hjälp till vårt folk i Irak. Men vi trodde på det och vi gjorde det igen. Ett särskilt tack till det arameiska riksförbundet i Tyskland, ledda av Daniyel Demir, som har arbetat oerhört hårt för att uppnå detta”, sade WCA: president Johny Messo.