Project Hopes mål är att hjälpa människor i krigsdrabbade och fattiga områden. I nuläget ligger fokus på flyktingar i Jordaniens huvudstad Amman och regionen Homs i Syrien.

– Vårt fokus kring utsatta områden som Homs beror på att tusentals människor där är i desperat behov av humanitär hjälp. Det är ett av de absolut värst drabbade områdena just nu. Kriget har orsakat samhället stora skador och människorna där är  beroende av godhjärtade samariters hjälp. Den kalla vintern väntar och desperationen blir då allra störst. Deras rop och vädjan om hjälp är brådskande. Var med och gör en skillnad så att dessa mindre lyckligt lottade offer för krig kan överleva ännu en brutal jul, säger Fiona Rhawi som är engagerad i projektet.

– I Amman, Jordaniens huvudstad finns de glömda flyktingarna. Där kan man hitta irakiska och syriska flyktingar som fastnat i vad de trodde skulle vara deras tillfälliga skydd. Många irakiska familjer har befunnit sig i dessa läger allt sedan Irak-krisen 2003 där de knappt har kunnat överleva och utan möjlighet att lämna landet. Likt syrierna levde de tidigare ett normalt liv i sitt hemland. Men idag är de förödmjukade, utan rättigheter och möjligheter att överleva utan andras människors välvilja, berättar Aday Kinne som också är involverad i Project Hope.

Project Hopes hjälpsändningar kommer att distribueras via pålitliga och väletablerade hjälporganisationer som är verksamma på plats och som tidigare och än idag visar att de gör en humanitär skillnad, t ex. Syrisk-ortodoxa kyrkan. Project Hope önskar speciellt kunna underlätta en oerhört svår jul för de drabbade i Homs och Amman. Vill du vara med och göra en skillnad för de syrianska drabbade och besvara deras rop om hjälp?

Project Hope är ett initiativ som Syrianska Arameiska Riksförbundet i samarbete med Syrianska-Arameiska Ungdomsförbundet står bakom.

Du kan bidra med din gåva via följande kanaler:

Swish
1233952041

Bank-konto:
Bankgiro: 5039-0293
Plusgironr: 770977-7

Du hittar det senaste från projektet på facebook.com/SupportProjecthope