Demonstration mot fyra år av lidande i Syrien

I Stockholm den 15 mars kan alla som känner solidaritet med Mellanösterns kristna och andra minoriteters svåra situation stå upp för de i en demonstration.

Initiativtagare till demonstrationen är Syrianska-Arameiska Ungdomsförbundet i Sverige. De har bjudit in och uppmanar alla som känner sympati och delaktighet till att närvara och stå upp för de särskilt utsatta kristna och andra minoriterna i mellanöstern. Flera organisationer har enligt förbundet visat sitt stöd och kommer att närvara. Evenemangsbeskrivningen går att läsa här nedan:

”Varje morgon vaknar vi och möts av de grymheter som drabbar de kristna i Syrien och Irak och hur man till följd av detta för var dag närmar sig en total utrotning. Den senaste tiden har fokus varit mot Hasakah-provinsen som i årtusenden har varit ett kristet område, och hur det i nuvarande stund är under attack från ISIS där hundratals mördats och kidnappats.

Det är därför av stor vikt att alla som läser detta förstår hur världssamfundet sviker dem. Det finns inte en enda medlemsstat i FN eller en regering som kan hävda att de inte visste om att dessa människor är särskilt utsatta. Händelserna sker inför världens alla ögon, ändå så möts de där nere av tystnad och likgiltighet.

FN gör ingenting, EU gör ingenting, NATO gör ingenting, Sverige gör ingenting. Vem är det då som ska göra någonting?

Är inte korsfästelser av barn, sexslavar, våldtäkter och halshuggningar tillräckligt för att man ska sätta ett stopp för detta?

Det som fanns igår är idag på väg att försvinna på grund passiviteten från världssamfundet. Om du anser att alla människor har ett lika värde och rätten att existera, hjälp oss då att kämpa för att de kristna i Mellanöstern ska få leva till samma villkor som dig och förhindra fortsättningen av detta folkmord. Vi välkomnar alla som känner solidaritet med Mellanösterns kristna och andra minoriteters svåra situation till att delta.

Stå upp för deras rätt att existera och låt inte fyra år av lidande bli fem!”

Evenemanget går att följa här.