SAUF: Alla som känner solidaritet är välkomna

Imorgon är det fyra år sedan kriget i Syrien startade. Klockan 15:00 kommer man på medborgarplatsen i Stockholm att kunna stå upp för att fyra års lidande inte ska bli fem under en demonstration.

 

Initiativtagare till demonstrationen är Syrianska-Arameiska Ungdomsförbundet (SAUF) tillsammans med de andra syrianska (arameiska) organisationerna och syrisk ortodoxa kyrkans ärkestift. Bakom demonstrationen finns enligt SAUF väldigt många organisationer och trossamfund som stödjer initiativet.

SSU, Svenska Kyrkan och Sveriges buddistiska samarbetsråd är bara några av de olika organisationerna som kommer att närvara för att visa det som demonstrationen handlar om, nämligen solidaritet. Alla som känner solidaritet med Mellanösterns kristnas svåra situation välkomnas till att delta och stå upp mot den fasansfulla vardag som så många har.

SAUF vill att alla hjälps åt för att fokus i kriget ska flyttas från maktkonflikter till att istället handla om det lidande folket, och de uppger att de tillsammans med alla andra organisationer, trossamfund och privatpersoner som visar sitt stöd är angelägna om att göra allt i sin makt för att fyra år av lidande inte ska bli fem. Samtidigt vill de att man i solidaritetens och toleransens namn ska sätta ner foten och att alla oavsett tro eller ras kan stå enade mot onda krafter. Med hänsyn till responsen så förväntas demonstrationen ha ett stort stöd med deltagare från hela landet och sexton bussar som åker från olika städer.

På scen utlovar man bra talare och även artistiska framträdanden, där Dogge Doggelito står för ett av dem.

Det går att följa evenemanget här för mer information direkt från initiativtagarna.