Debatt: Jimmie Åkessons förolämpningar

Jimmie Åkesson lockar syrianer (araméer) och andra invandrare att rösta på partiet genom att framstå som rumsren. Hur någon inte kan se sanningen är för mig ett större mysterium än hur pyramiderna byggdes.

Sverigedemokraterna har motgångar nu. Ett flertal toppnamn runt om i landet avslöjas föga förvånande med att ha skrivit rasistiska kommentarer på internet, ”spexat” med hakkors på armen vid städning och belåtet säga att de ”fick en neger” på film som handlar om den fasansfulla mångfalden. Jag vet inte om jag ska glädjas över att många av dessa hoppat av då de faktiskt kommer ersättas, antagligen av personer som är ännu längre ner i rangordningen som bara väntar på att få se sådana som mig nervösa när de blir Sveriges tredje största parti. Främlingfientliga partier brukar ha en sak gemensam. Att makten är oerhört centraliserad till en person på bäste fürher manér, ofta för att man ska visa hur stark och skicklig ledaren är, men också för att de resterande personerna i partiet är väldigt oskickliga på att uttala sig och bland annat svingar järnrör mot civila. Det visar sig nu dessutom att denne partiledare spelat för över en halv miljon kronor i år.

Hade detta hänt Miljöpartiet eller Kristdemokraterna för att ta några exempel så hade väljarna flytt partiet. Men som vanligt med SD så fortsätter de istället att brinna ännu mer för partiet när de stärker vi mot de känslan som deras partiledare varit så oerhört duktig på att driva. Många tror idag att Sverige blivit mer rasistiskt, men forskning visar på det motsatta. Allt fler i Sverige öppnar upp för invandring och ser det inte som ett problem. Problemet är att rasisterna mobiliserat sig bättre än någonsin och hörs med en enad röst, vilket ger sken av att det är en vanlig och legitim åsikt bland oss idag att skicka ensamkommande flyktingbarn tillbaks till döden. Jag skulle vilja fråga dig om så oerhört mycket Jimmie Åkesson men utrymmet räcker inte till.

En sak kräver jag dock av dig, sluta spotta mig och varenda person i Sverige med flyktingbakgrund i ansiktet. Du hävdar gång på gång i varje debatt att du vill hjälpa fler än de andra partierna. Du försöker få det att framstå som att du har större hjärta än dessa partiledare och att flyktingarna kommer att må bättre med din politik då du vill skicka bistånd till flyktingläger. Gör man detta så blir det mer rättvist då man hjälper betydligt fler än enbart de personer som söker asyl i Sverige. Det du glömmer att nämna är att du inte ens prioriterar större bistånd än de andra partierna och framför allt att det är skillnad på hjälp och hjälp. Att hjälpa på plats via UNHCR innebär att man ger filtar, mat och vatten till familjer som bor i enorma tältläger i öken, medan att hjälpa genom asylinvandring innebär att man ger människor chansen till ett nytt tryggt liv.

Mina föräldrars familjer flydde likt många syrianska (arameiska) familjer hit från Turkiet på 70-talet. De kommer båda från en by som heter Dargecit på turkiska, men är känd för den nu helt kurdiska lokalbefolkningen som Kerburan. Förutom det för mitt folk sedvanliga ständiga förtrycket som fortsatte efter 1915 års folkmord så var situationen extra hård i just den byn. Man kunde och fick inte tala vårt språk arameiska utan att fara illa och hotbilden förstärktes av konflikten mellan PKK och Turkiet. Idag kan vi inte ens besöka våra förfäders hemby utan någon form av eskorterande hjälp.

Hatet mitt folk har haft emot sig från extremister har varit oerhört. Mellan alla folkmord så har man varit oerhört förtryckta och trots att vi ska anses vara urinvånare i Turkiet, Syrien, Irak och Libanon, räknas som bland de första kristna folkslagen och än idag talar det språk som brukades under jesu tid, arameiska, så fick vi inget beskydd av någon. Mina far- och morföräldrar och de före dem har aldrig haft några mänskliga rättigheter. Ända tills Sverige öppnade sitt hjärta. Visst fick de i början bidrag och stöd men det har vi betalat tillbaks många gånger om via skatt då ingen frisk i min närmaste (stora) släkt idag går på bidrag eller står utan arbete eller studier.

Hade din politik varit aktuell då mina föräldrar kom hit så hade man alltså sagt följande:

”Eftersom att vi har så stora hjärtan så får ni fly till ett tältläger i närliggande områden, så ska vi ge er lite mat, vatten och filtar. Några av er kommer antagligen att dö av sjukdom, svält eller något annat hemskt men det nämner vi inte i slutdebatten.”

Invandringen utarmar välfärden sägs det. De som säger det har tydligen aldrig besökt välfärden. Jag har varit i många turer i vården genom åren och varje gång ser jag samma sak. Persiska, ryska och polska läkare. Syrianska, kurdiska och rumänska sjuksköterskor. När jag låg på operationsbordet sist på Karolinska var inte ens hälften av de som vårdade mig etniska svenskar. Invandrarna raserar inte välfärden, de bär tvärtom upp den.

Vi syrianer (araméer) har integrerats väl i Sverige för att vi fått en trygghet vi inte har haft på över 1500 år här och inte bara tillåtits att försöka bevara vår utrotningshotade identitet och vårt kulturarv. Vi har aktivt upmuntrats till det genom stöd till våra förbund, organisationer och kyrkoförsamlingar. Integration går hand i hand med identitet och genom att vi tillåts att tidigt lära våra ungdomar om deras historia och bakgrund, så blir det betydligt enklare för de att sedan ta till sig av det svenska, för vi är inte bara en del av Sverige för att vi bor här. Vi är en del av Sverige för att vi aktivt vill vara det.

Du vill ta bort modersmålsundervisning och jag förmodar att du likväl skulle dra in bidragen som hjälper ett av världens äldsta och mest utrotningshotade folk att överleva. Du vill göra det ännu svårare för oss att fortsätta vara de vi är och du vill hindra våra bröder, systrar, släktingar och vänner från att fly hit från ISIS svärd. Du lägger all skuld på oss invandrare när sanningen är att detta land behöver oss. Den som sammanfattat dig allra bäst var en annan partiledare i en debatt.

Jimmie Åkesson, du är Sveriges största integrationsproblem.