WCA söker en ny president – Johny Messo sitter mandatperioden ut

På bilden syns Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov tillsammans med WCA:s president Johny Messo.

World Council of Arameans (WCA) har officiellt gått ut med att president Johny Messo kommer att avsluta sin mandatperiod till organisationens stämma i mars 2016. Johny har tillsammans med sina kollegor i styrelsen och de olika kommittéerna lyckats lyfta upp WCA till en mycket högre nivå än tidigare. Han har framförallt som ledare lyckats sätta det syrianska (arameiska) namnet på världskartan bland politikerna i bl.a FN.

Uttalandet översatt till svenska kan läsas här nedan:

”I mars 2016 kommer förbunden att utse en ny president för WCA. Jag kommer då att stolt och med lycka ha tjänat vårt folk som president för WCA i 7,5 år. Jag ser tillbaka på en otrolig och välsignad period. Tillsammans med det fantastiska teamet som jag var välsignad över att leda (stort tack till alla som jag arbetat med!), så har vi åstadkommit en hel del, ofta saker som många sagt varit omöjliga. Jag har givit allt jag har men jag måste vara ärlig och realistisk; dagens förhållanden tillåter mig inte att lika effektivt tjäna folket dag ut och dag i ytterligare 4 år. Även fast jag skulle älska att göraq det så kan jag inte med WCAs begränsade resurser arbeta med växande enorma frågor (särskilt Turkiet, Syrien och Irak) som många förväntar sig att vi ska arbeta med 24/7, och leverera stora resultat. Nyckeln till att förändra och förbättra denna situation ligger däremot helt och hållet i alla våra händer, hos vårt folk som kan öppna dörren till sin egen framtid.

Detta är INTE ett förvälmeddelande. Jag kommer med heder att fullfölja mitt uppdrag tills jag lämnat mitt uppdrag till nästa president och hans/hennes team. Jag hoppas verkligen att de lyfter WCA till en högre nivå och gör ett ännu bättre jobb för WCA och vårt folk. Jag efterfrågar dock nytt blod och en ny ledare som är kapabel till att hitta de nödvändiga förutsättningarna för WCA att fortsätta sitt kritiska arbete och fortsätta att växa. Så jag frågar dig att tänka på huruvida du skulle vilja bli nästa presidenten för en underbar organisation som är ett internationellt förbund för det arameiska folket, med särskild konsultativ status i FN.”