Glädje och kamratskap under Abgar U´Komos fotbollsturnering

Syrianska Arameiska Ungdomsförbundet (SAUF) fotbollsturnering uppkallad efter den arameiska konungen Abgar U´Komo arrangerades i söndags i Norrköping. Hundratals ungdomar närvarade och förbundet är mycket nöjda med årets turnering. 

Dagen började med fotbollsturneringen där totalt 20 lag från olika håll i Sverige deltog. Turneringen bjöd på en god stämning och fyllda läktare med flera hundra syrianska (arameiska) ungdomar närvarande. Som vinnare stod slutligen laget ”SOKUisterna” som var ett lag som representerade Syrisk Ortodoxa Kyrkans Ungdomsförbund (SOKU). Vinnarna valde att donera halva presentchecken på 3000 kr till de kristna i Syrien via Project Hope.

En av de huvudansvariga för att planera och utföra fotbollsturneringen är Rebecka Tanzi från SAUFs förbundsstyrelse som är väldigt nöjd med arrangemanget.

– Vi är alltid lika glada över att kunna samla våra ungdomar runt om i landet för att ha kul och tillsammans skapa starkare band till vår identitet och kultur. Vi har sett glada deltagare och fått fin respons vilket är skönt att höra, säger Rebecka.

Dagen avslutades senare i S:t Kyriakos kyrkans festlokal i Norrköping, Brånnestad med en kulturell efterfest för ungdomarna med sångaren Michel Yaman Poli från Holland.

– Efter det fina avslutet där på kvällen så vill jag å furbundets vägnar tacka alla deltgare, åskådare, vår fantastiska lokalförening som gjort ett så fint jobb och alla som intresserat sig och förklara hur stolta vi är. Alla har verkligen visat föredömliga och goda sidor, avslutade Rebecka.

Här nedan kan man se ett lättsamt och sammanfattande klipp av turneringen som laddats upp på SAUFs facebooksida