Populär syriansk kokbok finns åter till försäljning

Kokboken ”Det syrianska köket – tro, tradition och god mat” utgavs under hösten 2015 av Syrisk Ortodoxa Kyrkans Ungdomsförbund (SOKU) och Syrianska-Arameiska Ungdomsförbundet (SAUF). Boken blev en stor succé och efterfrågan blev så stor så att varenda exemplar såldes ut. Fler böcker har nu tryckts och från och med idag går boken att köpa igen.

Efter att ha sålt slut på ett stort lager har förbunden nu tryckt ännu fler exemplar av den populära kokboken som innehåller 100 recept. Boken inleds även av två spännande och lärorika kapitel som handlar om den syrianska (arameiska) folkgruppens historia och tro samt hur detta kopplas till mattraditionen.

Varför boken har sålt så väl har till stor del sin förklaring i detta tror SOKUs Josef Aslan:

– Då den förutom fina recept lär ut om våra traditioner och tro så blir det här en väldigt attraktiv bok. Många har uttryckt att de trots ett obefintligt matintresse har fångats av boken och hur kultur, tradition och tro flätas ihop på ett fångade sätt.

Boken har efterfrågats enormt sedan den sålde slut och många nya ägare kommer förhoppningsvis att vara glada, lagom till det syrisk ortodoxa påskfirandet.

– Att boken sålt så bra som den gjort betyder att den är uppskattad, vilket vi har fått höra i massor av de som köpt den. Det är en perfekt påskpresent till familj, vänner eller andra bekanta, påpekade Josef.

Boken kommer under veckan att skickas ut till samtliga kyrkor och föreningar i landet som är medlemmar i SOKU och SAUF och de uppmuntrar sina medlemmar att hålla utkik lokalt såväl som på sociala medier.